Wortelkanaal
behandeling

De belangrijkste taak van de tandarts is het behoud van de tanden van de patiënt. Of een tand op zijn plaats blijft of niet, hangt bij een kanaalbehandeling grotendeels af van de professionaliteit van de arts. Het is niet voldoende om pulpitis eenvoudig te diagnosticeren; het is belangrijk om mogelijke complicaties tijdens de behandeling te voorspellen en te voorkomen. De standaard structuur van de tand is meestal voorzien van 1-4 kanalen. Maar mensen zijn allemaal verschillend en de praktijk leert dat er vaak sprake is van 5 kanalen, of dat de kanalen verkeerd zijn gelokaliseerd. Als de tandarts de afwijking niet op tijd heeft opgemerkt, zal zelfs na de behandeling de ontsteking in het aangetaste kanaal doorgaan en zal de patiënt pijn lijden zonder de oorzaak ervan te begrijpen.

Wat u moet weten over een
Wortelkanaal
behandeling

Bij Aesthetic Dental Center houden we rekening met de individuele kenmerken van mensen. Voordat we de gereinigde tand vullen, controleren we zorgvuldig eventuele afwijkingen met behulp van speciaal gereedschap en ultranauwkeurige apparatuur. We garanderen het succes van de procedure die wordt uitgevoerd door de vaardigheid van onze tandartsen.

Wat is pulpitis?

Pulpitis is een ontsteking van de pulpa, het zachte weefsel dat in de tandholte ligt. Als cariës niet op tijd wordt behandeld, dringt de infectie door in deze holte, na verloop van tijd raken de wortelkanalen ontstoken en stroomt het proces in parodontitis. Om de tand in dit geval te redden, moet u bij de eerste pijnlijke gewaarwordingen een afspraak maken met de tandarts.

Wortelkanaalbehandelingsproces

Met moderne methoden wordt pulpitis voornamelijk in één bezoek behandeld. In dit geval ervaart de patiënt geen pijnlijke sensaties. Het enige wat hij kan voelen is een injectie met verdoving.

1. Voorbereiding voor de procedure bestaat uit het verdoven van de tand en het isoleren met een latexplaat.
2. De tandarts verwijdert de door cariës aangetaste weefsels en de inhoud van de geïnfecteerde kanalen. Vervolgens meet de apexlocator van het apparaat de lengte van het kanaal en vergelijkt de gegevens die zijn verkregen met kegelstraaltomografie.
3. Na instrumentele behandeling worden de kanalen gedesinfecteerd met antiseptische oplossingen en worden de kanalen hermetisch gesloten.
4. Restauratie van de tandkroon. Voor het esthetische gedeelte wordt, afhankelijk van de situatie, gebruik gemaakt van een fotopolymeer materiaal of zirkonium inlays.

Aanbevelingen na endodontische behandeling
Nadat het verdovingsmiddel is uitgewerkt, is het mogelijk dat u ongemak of overgevoeligheid ervaart op de plaats van de ontpulpte tand. Dit is een normale reactie van het lichaam op vulmateriaal. We raden u aan om gedurende enkele dagen na de behandeling van pulpitis geen warm of koud voedsel te eten. Probeer drie dagen lang geen vast voedsel te kauwen met een genezen tand. Let op een goede mondhygiëne en bezoek twee keer per jaar uw tandarts voor controle.

Neem contact op

Bel ons direct
Tel: +31(0)70-2230082
E-mail ons
info@aestheticdentalcenter.nl

Maak een afspraak

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers 

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers