Vullingen

Aesthetic Dental Center heeft professionals in dienst in esthetische tandheelkunde. We herstellen de vorm en functie van een tand die is aangetast door cariës met behulp van polymeervullingen en inlays. Hiervoor gebruiken we moderne Japanse en Italiaanse materialen die worden gezien als de beste ter wereld op het gebied van esthetiek en kwaliteit. De noodzaak om de tand te vullen wordt bepaald door de arts na onderzoek van de mondholte en, in sommige gevallen, het maken van een röntgenfoto. De procedure omvat het verwijderen van het aangetaste deel van de tand, het reinigen van dit gebied en het vullen met vulmateriaal. De gerestaureerde tand van Aesthetic Dental Center ziet er natuurlijk uit. De vullingen op de kauwtanden herhalen het reliëf van natuurlijk glazuur en in de lachzone zijn de snijranden van de tand transparant. Ze veranderen niet van kleur en gaan jaren mee.

Wat u moet weten over
Vullingen

Soorten vulling

Fotopolymeer of lichte vullingen zijn van plastic, ze vullen het aangetaste gebied van de tand met microscopische nauwkeurigheid, ze zijn gemakkelijk te modelleren en vormen een fysiologisch reliëf. Met een verscheidenheid aan materiaaltinten kunt u een kleur kiezen die absoluut identiek is aan het oorspronkelijke glazuur. Omdat de vulling in meerdere lagen wordt gemaakt, is het mogelijk om de transparantie ervan te regelen, wat nodig is in het geval van voortanden. Polymeervullingen harden alleen uit onder invloed van ultraviolette stralen, zodat de tandarts voldoende tijd heeft om de nodige vorm te geven. Fotocomposietvullingen worden stevig aan de tand bevestigd met een kleefmiddel, dus hun levensduur is niet beperkt. De kleur van dergelijke vullingen verandert in de loop der jaren niet en ze zijn volledig veilig voor het lichaam in termen van chemische samenstelling.

Als meer dan 50% van de kauwtand wordt aangetast, bestaat het risico dat bij het herstellen met polymeermaterialen een dunne wand van natuurlijk glazuur uiteindelijk zal afbreken, niet in staat om de belasting te weerstaan. In dit geval raden we aan om te vullen met zirkonium inlays. Het proces van het maken van zo’n inlay is vergelijkbaar met de techniek van het maken van zirkoniumkronen, alleen wordt in dit geval niet alleen de uitwendige vorm van de tand gemodelleerd, maar ook het inwendige reliëf. Bij het eerste bezoek maakt de arts het getroffen gebied schoon, maakt foto’s met een digitale scanner en plaatst een tijdelijke vulling, en de foto wordt naar het Italiaanse laboratorium gestuurd om de inlay te maken. Bij de tweede afspraak wordt het lipje op de tand bevestigd – het herhaalt precies de kleur en vorm van een natuurlijke tand en, belangrijker nog, het is bestand tegen kauwbelastingen.

Tekenen van een moderne hoogwaardige vulling

1. Nabootsing van de anatomische vorm van de tand. Dit wil zeggen, dat het geen vlakke plek is, maar een reliëfoppervlak dat de scheuren nabootst, die zijn bedoeld om voedsel te malen.
2. Er is geen voelbaar verschil tussen het eigen email en het vulmateriaal.
3. De tandzijde gaat met lichte inspanning tussen de tanden door.
4. Het is niet mogelijk om de grens tussen de vulling en uw eigen tand te vinden.
5. Er is geen ongemak of ongemak na de behandeling.
6. De weefsels rond de herstelde tand zijn niet beschadigd.

Young dentist doctor in glasses filling teeth to female patient, modern dental office, copy space

Neem contact op

Bel ons direct
Tel: +31(0)70-2230082
E-mail ons
info@aestheticdentalcenter.nl

Maak een afspraak

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers 

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers