Parodontologie

Het parodontium (tandvlees, botkas en ligamenten) zijn de weefsels die zorgen voor de gezondheid van de tanden, de basis voor hun goede conditie. Bij Aesthetic Dental Center vindt u alle soorten parodontale behandelingen. We voeren ook een esthetische procedure uit – gingivaal plastic. De bekwame handen van onze artsen en hun jarenlange ervaring in parodontologie staan ​​garant voor een uitstekend resultaat.

Wat u moet weten over
Parodontologie

Soorten tandvleesaandoeningen

Gingivitis is het beginstadium van tandvleesaandoeningen. Als u bloeding en zwelling opmerkt, of als het weefsel aan de basis van de tand is ingekort en er een groef is verschenen, zijn dit tekenen van een beginnende ontsteking en moet u dringend naar een arts gaan.

Parodontitis is de volgende fase in de ontwikkeling van gingivitis. Als er niet op tijd maatregelen worden genomen, hopen bacteriën zich op op plaatsen van tandvleesontsteking, die het weefsel rond de tand vernietigen, geleidelijk het tandvlees ervan scheiden en de nek en wortels blootleggen. Parodontitis is een chronische tandvleesaandoening waarbij de hals en wortel van de tand bloot komen te liggen. De afstand tussen de tanden verandert vaak, de kleur van het glazuur verslechtert, de gevoeligheid voor koud en warm eten neemt toe, de tanden raken los. In extreme gevallen leidt parodontitis tot tandverlies.

Behandeling van tandvleesaandoeningen

Behandeling van tandvleespathologieën begint met een diepe hygiënische reiniging van de mondholte. De arts verwijdert tandplak, tandsteen en microbiële film. In de beginfase van de ziekte wordt ontstekingsremmende therapie voorgeschreven in de vorm van gels, antiseptische spoelingen, die zwelling en ontsteking verlichten.
Het kan ook nodig zijn om trimmen en wortelschaven uit te voeren. De procedure omvat een diepe reiniging met echografie van de tandvleesrand en het gladmaken van het tandoppervlak, waardoor de kans op tandsteenvorming wordt verkleind. Om ongemak tijdens de procedure te verwijderen, wordt lokale anesthesie gebruikt.

Als bij een patiënt parodontitis wordt vastgesteld, wordt curettage uitgevoerd – dat wil zeggen, het schrapen van pathogene bacteriële afzettingen uit de parodontale pocket. Indien nodig versplintert de arts de tanden, versterkt ze om mogelijk losraken te voorkomen.

Behandeling van parodontitis vereist een geïntegreerde aanpak, het gebruik van fysiotherapie en chirurgische methoden. Voor elke patiënt wordt een individueel programma opgesteld, in overeenstemming met de complexiteit van de situatie en rekening houdend met bijkomende pathologieën.

Preventie van tandvleesaandoeningen

Mondhygiëne speelt een sleutelrol bij het voorkomen van tandvleesaandoeningen. Twee keer per dag grondig tandenpoetsen, regelmatige controles en grondige professionele reiniging door de tandarts.

Gummy Smile

Gummy smile of gum smile wordt beschouwd als een exclusief esthetisch defect, vanuit het oogpunt van tandheelkundige gezondheid is het geen pathologie. Een ideale glimlach is die waarbij alleen tanden zichtbaar zijn of niet meer dan 2-3 mm van het tandvlees. Maar zoals statistieken laten zien, heeft 10-15% van de mensen in de wereld een gummy smile. Als u een van hen bent en u ervaart psychisch ongemak, los dit probleem dan op in het Aesthetic Dental Center. Gingivaal plastic is een eenvoudige operatie. Met behulp van een laser verwijdert de tandarts overtollig weefsel van het tandoppervlak en geeft de tandvleescontour een mooie vorm. De procedure is snel, pijnloos en veilig. Eén bezoek aan de tandarts en u kunt trots zijn op uw glimlach.

https://www.aestheticdentalcenter.nl/wp-content/uploads/2020/01/featured_image_shop_checkout.jpg

Neem contact op

Bel ons direct
Tel: +31(0)70-2230082
E-mail ons
info@aestheticdentalcenter.nl

Maak een afspraak

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers 

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers