Kiezen Trekken

Tandextractie (extirpatie) is een kardinale oplossing, welke alleen wordt toegepast wanneer therapeutische methoden niet effectief zijn of orthodontische indicaties hebben. Nood-extractie van tanden wordt gebruikt in gevallen van etterende ontsteking, breuk van de kroon of wortel van de tand en acute pijn die niet kan worden verlicht door medicatie. Er zijn veel redenen voor de geplande extractie van een tand, waaronder verstandskiezen, gevorderde cariës, pulpitis en anderen. We pakken de moeilijkste zaken aan en voeren de procedure voor de cliënt zo snel en comfortabel mogelijk uit.

Wat u moet weten over
Kiezen trekken

Soorten anesthesie

Welk type anesthesie zal worden gebruikt voor tandextractie wordt per persoon overwogen en beslist. Bij eenvoudige operaties zijn lokale anesthetica voldoende, die in het tandvlees worden geïnjecteerd. Ze verwijderen de gevoeligheid op het gebied van interventie. Eenvoudige soorten extirpatie omvatten bijvoorbeeld de extractie van voortanden. Ze hebben één wortel en worden gemakkelijk ontwricht met een tang.

Als u een moeilijke operatie ondergaat of als u een sterke angst heeft voor de behandeling, gebruiken we algemene anesthesie – inhalatie-anesthesie, sedatie met stikstofmonoxide of toediening van medicijnen via een ader. Algemene anesthesie wordt uitgevoerd door een anesthesioloog van een partnerkliniek.

Hoe bereid je je voor op een tandextractie?

Waarschuw ons als u medicijnen gebruikt. Het gebruik hoeft niet te worden gestopt, maar we willen wel graag hierover geïnformeerd worden. Alcohol, zelfs in kleine doses, mag niet vóór de operatie worden geconsumeerd. Uw lichaam mag niet oververhit zijn, het is dan ook beter om geen warm bad te nemen of de sauna te bezoeken. We raden ook aan om vóór de operatie sporten over te slaan. Het is belangrijk dat u voldoende eet voor uw ingreep. Dit geeft uw lichaam meer mogelijkheden om te herstellen en de gevoeligheid te verminderen. Als u erg bang bent, neem dan iemand van uw familie mee. Informeer ons zeker over uw angst. Onthoud dat een tandextractieprocedure niet als een moeilijke operatie wordt beschouwd, het pijnlijkste dat u zult voelen is een injectie met een verdovingsmiddel.

Contra-indicaties

De procedure voor het trekken van tanden moet worden uitgesteld, in geval van verergering door chronische ziekten, als er tekenen zijn van verkoudheid of een ontsteking. Chirurgische ingrepen zijn gecontra-indiceerd bij vrouwen tijdens de menstruatie en in het 1e en 3e semester van de zwangerschap.

Zorgadvies

Als de verdoving is uitgewerkt begint de plaats van de tandextractie pijn te doen. 1-2 uur bloeden na de operatie wordt als normaal beschouwd, als het bloeden niet stopt na 2 uur – neem dan contact met ons op.
Na het trekken van tanden kunt u ook last krijgen van zwelling, roodheid rond de holte of zelfs wangen, een gevoel van warmte of een lichte verhoging van de lichaamstemperatuur of pijn bij het openen van uw mond. Deze symptomen zouden binnen een week moeten verdwijnen. Als de pijn aanhoudt, laat het ons dan weten.

Volg deze eenvoudige regels om het genezingsproces te versnellen:

•  Eet overdag niets warms, drink geen alcohol en rook niet;
•  Laat de bloedprop in het gaatje, het beschermt het geopereerde gebied tegen bacteriën;
•  Raak de plaats van de getrokken tand niet aan met uw tong, handen of andere voorwerpen;
•  Als er voedsel in het gaatje komt, spoel dan voorzichtig uw mond.

Neem contact op

Bel ons direct
Tel: +31(0)70-2230082
E-mail ons
info@aestheticdentalcenter.nl

Maak een afspraak

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers 

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers